activiteiten

Duik de oudheid in!

Activiteiten op gymnasium

In alle activiteiten die wij als school organiseren voor de leerlingen van het gymnasium, laten we ze kennis maken met de klassieke cultuur. We laten ze de link leggen met de huidige tijd, omdat je nog iedere dag, vaak ongemerkt, in aanraking komt met de klassieke oudheid.

Onderbouw
In de brugklas worden binnen de bestaande activiteiten accenten gelegd voor de gymnasiumleerlingen, die refereren aan de oudheid. In klas 2 gaan de leerlingen naar Nijmegen, de oudste stad van Nederland, waar de Romeinen ooit hun kampement opsloegen. Leerlingen bekijken Romeinse overblijfselen en gaan museum Het Valkhof, waar mooie Romeinse vondsten te zien zijn. Naar Trier gaan de leerlingen in 3 gymnasium. Dit is een meerdaagse excursie naar de stad waar onder andere een prachtige Romeinse Poort te zien is, de Porta Nigra.

Bovenbouw
In de bovenbouw gaan de leerlingen in klas 4 naar Keulen. De reis naar Rome in 5 vwo is het hoogtepunt voor de gymnasiumleerling. Een volle week genieten van al het moois wat de stad te bieden heeft! En dat mag ook wel, want de leerlingen hebben zich hier grondig op voorbereid. De lessen komen hier tot leven! In klas 6 gaan de leerlingen, als ultieme voorbereiding op het examen, naar het Oudheidkundig museum in Leiden.

Gymnasiumbreed
Naast deze activiteiten zijn er gymnasiumbrede activiteiten. Leerlingen gaan naar theatervoorstellingen rondom klassieke thema’s. Eén keer per jaar is er de “Ken-je-klassieken-quiz”, waarop alle gymnasiasten in groepen tegen elkaar strijden. Deze avond wordt opgeluisterd door heerlijk eten, dat de leerlingen thuis bereid hebben.

  • IMG_3197.JPG
  • DSC05919.JPG
  • DSC05972.JPG
  • IMG_2438.JPG