activiteiten

Groepsdynamiek en toekomst

Activiteiten op havo

Activiteiten op havo staan in het teken van het bouwen aan de groepsdynamiek en het gericht werken aan de toekomst.

In klas 2 start het jaar met een sportieve dag om elkaar te leren kennen, maar vooral om de klas als groep te vormen. In de studieles zet de mentor het werken aan groepsdynamiek en de juiste leerhouding voort: de mentor heeft een methode tot zijn beschikking, maar kan daarin de keuzes maken die voor de klas passend zijn. In de activiteitenweken hebben de leerlingen onder andere een dag op het Centrum voor de Kunsten en er komt een schrijver op bezoek

In klas 3 gaan de leerlingen in de eerste activiteitenweek op survivalkamp: in de Ardennen kamperen, mountainbiken en soms samen afzien zorgt voor een hechte band tussen de leerlingen. De profielkeuze komt in beeld, dus ook in het kader daarvan gaan de leerlingen op excursie.

In de bovenbouw zijn de excursies gerelateerd aan de profielvakken: de tekenreis naar Parijs, de excursie naar Verdun vanuit geschiedenis, de Cambridgereis naar Londen en allerlei JetNet-activiteiten bij technisch ingestelde bedrijven. De leerlingen gaan regelmatig naar meeloopdagen op het vervolgonderwijs. De activiteitenweken worden ook deels gevuld met werken aan het examen en het profielwerkstuk.

  • 20160906_131533.jpg
  • 2016-10-06 23.24.48.jpg
  • IMG_0299.jpg
  • IMG_0302.jpg
  • IMG_9520.JPG