brainy racs

Zin in een extra uitdaging? Kom naar een excellentiemiddag!

Ook dit schooljaar bieden we uitdagende, enerverende excellentiemiddagen aan voor groep 8 leerlingen met een ongedeeld vwo-advies. Dus middagen voor leerlingen die op zoek zijn naar meer uitdaging! Elke middag heeft een eigen thema. Je kunt aan één middag deelnemen. Er is plaats voor 24 leerlingen per middag.

Inschrijven kan vanaf 16 september inschrijven. Op 21 oktober sluit de inschrijving. De inschrijving voor de eerste excellentiemiddag 'Kunst en Kitsch' is al gesloten.

De middagen zijn van 13.30 tot 16.00 uur.

Inschrijven voor een excellentiemiddag.

Woensdag 23 oktober: “Kunst en Kitsch”
Heb jij er al eens over nagedacht hoe lang er eigenlijk al kunst bestaat? En weet jij precies wat kunst is? Als je erover gaat praten zul je er achter komen dat iedereen daar wel een eigen mening over heeft! Door kunst te bestuderen kun je veel te weten komen, want kunstwerken weerspiegelen de tijd waarin ze zijn ontstaan. Een bekende kunstenaar uit Nederland waarbij we dit goed kunnen zien is Rembrandt van Rijn. Je krijgt een mini-college én gaat natuurlijk ook zelf aan de slag. Misschien ontdek je zelfs wel een échte Rembrandt in jezelf.

Woensdag 30 oktober: “De kleuren van de Chemie”
In de wetenschap leer je anders kijken naar de wereld om je heen. Die andere wereld kunnen wij met chemie ook heel veel meer kleur geven. In deze middag leren leerlingen hoe ze met scheikunde de wereld om zich heen kunnen kleuren in alle kleuren van de regenboog.

Woensdag 6 november: "En ze leefden nog lang en gelukkig?" Niet volgens de Romeinen!
De verhalen van de Romeinen waren bepaald geen sprookjes. Geen eind goed al goed. Tijdens de excellentiemiddag maken de leerlingen kennis met een aantal van deze mythes en verhalen. Bij elke mythe hoort weer een andere opdracht. De leerlingen gaan dus een hele middag actief aan de slag met Latijn.

Woensdag 13 november: “De kleuren van de Chemie”

• Kunst en Kitsch.jpg
  • Chemie.jpg