brainy racs

Zin in een extra uitdaging? Kom naar een excellentiemiddag!

In schooljaar 2018-2019 bieden we voor het eerst drie uitdagende, enerverende excellentiemiddagen aan voor leerlingen met een ongedeeld vwo-advies. Dus middagen voor leerlingen die op zoek zijn naar meer uitdaging! Elke middag heeft een eigen thema. Je kunt aan één middag deelnemen, maar misschien vind je wel meerdere middagen interessant. Dat mag, dat kun je bij de aanmelding aangeven. Er is plaats voor 24 leerlingen per middag. Mocht het storm lopen met het aantal aanmeldingen, dan kan het zijn dat je alleen bij je eerste keuze wordt geplaats. Inschrijven kan van 24 september tot 19 oktober. Na 19 oktober hoor je aan welke middagen je deel kunt nemen!

De middagen zijn van 13.30 tot 16.00 uur.

Lees hier meer over de middagen:

31 oktober 2018 "En ze leefden nog lang en gelukkig?" Niet volgens de Romeinen!
De verhalen van de Romeinen waren bepaald geen sprookjes. Geen eind goed al goed. Tijdens de excellentiemiddag maken de leerlingen kennis met een aantal van deze mythes en verhalen. Bij elke mythe hoort weer een andere opdracht. De leerlingen gaan dus een hele middag actief aan de slag met Latijn.

7 november 2018 “Droomland”
Leerlingen lopen of fietsen  vaak iedere dag dezelfde route naar school. Langs dezelfde huizen, over dezelfde stoep en langs dezelfde bomen. Maar hebben ze ook wel eens écht gezien waar ze zijn en wat ze zien? Leerlingen gaan deze middag door de ogen van een kunstenaar kijken naar hun omgeving en zullen zo nieuwe en andere dingen ontdekken.

28 november “De kleuren van de Chemie”
In de wetenschap leer je anders kijken naar de wereld om je heen. Die andere wereld kunnen wij met chemie ook heel veel meer kleur geven. In deze middag leren leerlingen hoe ze met scheikunde de wereld om zich heen kunnen kleuren in alle kleuren van de regenboog.

De inschrijving voor de excellentiemiddagen is gesloten.

• Romeinen.jpg
  • Droomland.jpg