waarom naar het Huygens Lyceum?

Op zoek naar een school waar je VERDER komt?
Dan moet je bij het Huygens Lyceum zijn! We helpen je het beste uit jezelf te halen. Onze aanpak noemen we ‘Huygens Leren’.

Bij het ‘Huygens Leren’ gaan we uit van de 3 V’s: VIP, VAK en VERDER:

VIP 
Je komt naar school om te leren en dat lukt alleen als je lekker in je vel zit. We willen je daarom goed leren kennen. Elke brugklas heeft daarom twee mentoren, die zie je elke dag het eerste uur in de VIP-les. De mentoren zijn er om je te helpen ontdekken waar je talenten liggen, keuzes te maken en om fijn samen te werken in je klas. In de VIP-les leer je ook hoe je huiswerk kunt plannen en krijg je tips hoe je het beste kunt studeren.

 

VAK 
Wij geven jou goed onderwijs, uitdagend en inspirerend. Niet alleen uit boeken, maar ook met filmpjes, presentaties, excursies of door zelf aan de slag te gaan. Je volgt VAK-lessen zoals Nederlands, Frans, wiskunde, tekenen en science. Je krijgt les op het niveau dat bij jou past; we hebben aparte brugklassen voor havo (voor leerlingen met een havo-advies), havo/atheneum (voor leerlingen met een havo/vwo of vwo-advies) en gymnasium (voor leerlingen met een vwo-advies). Bij het Huygens Lyceum zit je vanaf de eerste dag op de juiste plek, dat helpt je om je snel thuis te voelen én om het beste uit jezelf te halen. 

VERDER 
De VERDER-projecten dagen je uit om je verder te ontwikkelen. Je gaat met leerlingen uit andere klassen aan de slag in een zelf gekozen project wat past bij jouw talenten en interesses. De projecten zijn heel divers, bijvoorbeeld op het gebied van cultuur, burgerschap, sport of zelf onderzoeken en bouwen. Je leert plannen, zelf oplossingen zoeken en kennis delen. 

Beeldbank-HL-mei23-Web-16-9-26.jpg