kennismaking

Het Huygens leert je kennen!

Kennismaken begint voor het Huygens Lyceum direct bij de aanmelding. Je wordt persoonlijk ontvangen en tijdens je aanmelding wordt er echt tijd voor je genomen. Op het formulier mag je aangeven bij wie je graag in de klas wilt.

Daarna wordt jouw basisschool bezocht en worden de aangemelde leerlingen doorgesproken. De leerkrachten van groep 8 lichten het onderwijskundig rapport toe, zodat er nuances aangebracht kunnen worden in hetgeen er op papier staat. Voor het Huygens is dit waardevolle informatie, die er mede voor zorgt dat we onze leerlingen goed kunnen begeleiden. Je bent bekend als je voor de eerste keer hier op school komt.

De eerste keer dat je op school komt is op 20 juni 2018: dan is de kennismakingsmiddag voor onze nieuwe brugklaslichting! Je ziet dan je klas en je mentor. Je krijgt te horen waar je je boeken kunt bestellen en wat je aan moet schaffen. Na deze middag is het nieuwe jaar iets minder spannend: je weet bij wie je in de klas komt!

De kennismaking wordt voortgezet op de eerste twee schooldagen. Op die dagen worden de brugklassers wegwijs gemaakt in het gebouw, op Magister en in hun rooster; ook doe je samenwerkings- en namenspellen, om elkaar te leren kennen.

Het hele proces van kennis maken wordt begeleid door de mentor en wordt na deze eerste twee dagen verder voortgezet tijdens de VIP-lessen. Elke brugklas heeft twee mentoren, die zie je elke dag het eerste uur in de VIP-les. De mentoren zijn er om je te helpen ontdekken waar je talenten liggen, wat je interessant en belangrijk vindt. In de VIP-lessen leer je ook hoe je huiswerk kunt plannen in een speciale agenda en krijg je tips hoe je het beste kunt studeren.

Na een aantal weken gaan de brugklassers op kamp. Zo leren ze ook leerlingen uit andere brugklassen kennen. Er worden tijdens het kamp heel wat nieuwe vriendschappen gesloten!

• IMG_2661.JPG
  • image017.jpg