Lessen

De Lessen: VIP, VAK en VERDER

VAK
Wij geven jou goed onderwijs, uitdagend en inspirerend. Niet alleen uit boeken, maar ook met filmpjes, presentaties, excursies of door zelf aan de slag te gaan. Je volgt VAK-lessen zoals Nederlands, Frans, wiskunde, tekenen en science. Je krijgt les op het niveau dat bij jou past; we hebben aparte brugklassen voor havo, havo/atheneum en gymnasium. Bij het Huygens Lyceum zit je vanaf de eerste dag op de juiste plek, dat helpt je om je snel thuis te voelen én om het beste uit jezelf te halen.

Brugklas havo
Vakken: Nederlands, Engels, Frans, wiskunde, geschiedenis, aardrijkskunde, biologie, science, levensbeschouwing, tekenen, muziek, drama en lichamelijke opvoeding.
Eventueel: BTR, Cambridge-Engels.

Brugklas atheneum/havo
Vakken: Nederlands, Engels, Frans, wiskunde, geschiedenis, aardrijkskunde, biologie, science, levensbeschouwing, tekenen, muziek, drama en lichamelijke opvoeding.
Eventueel: BTR, Cambridge-Engels.

Brugklas gymnasium
Vakken: Nederlands, Engels, Frans, Latijn, wiskunde, geschiedenis, aardrijkskunde, biologie, science, levensbeschouwing, tekenen, muziek, drama en lichamelijke opvoeding.
Eventueel: BTR, Cambridge-Engels.

VIP
Je komt naar school om te leren en dat lukt alleen als je lekker in je vel zit. Het gaat om jou, jij bent belangrijk. We willen je daarom goed leren kennen, je mentor speelt daarin de hoofdrol. Elke brugklas heeft twee mentoren, die zie je elke dag het eerste uur in de VIP-les. De mentoren zijn er vooral om je te helpen ontdekken waar je talenten liggen, wat je interessant en belangrijk vindt. Zo werk je aan je eigen ontwikkeling! In de VIP-les leer je ook hoe je huiswerk kunt plannen in een speciale agenda en krijg je tips hoe je het beste kunt studeren.

VERDER
Tijdens de VERDER-lessen is er ruimte voor verdieping en ondersteuning. Ook ga je aan de slag met projecten die bij jouw talenten en interesses passen. Je kunt laten zien wat je allemaal in je mars hebt. Je leert plannen, zelf oplossingen zoeken en kennis delen. De VERDER-projecten dagen je uit om je verder te ontwikkelen, met kennis en ervaring die je hebt opgedaan in de VIP- en VAK-lessen.

Wat is BTR?
BTR staat voor Beter Taal en Rekenen. Je krijgt een uur de kans om je spelling of leesvaardigheid te verbeteren. Deze ondersteuning valt onder de VERDER-lessen.

Wat is Cambridge-Engels?
Als je erg goed bent in Engels, dan krijg je de kans om een extra uur Engels te volgen: Cambridge. Na de herfstvakantie starten deze lessen. Deze verrijking valt onder de VERDER-lessen.