12 feb. 2020

De Beverwedstrijd

Geschreven door Wendy Huang uit klas 1GY1

Op 1 februari 2020 werd de finale van de beverwedstrijd gehouden. Dat is een soort informaticawedstrijd. De beverwedstrijd werd gehouden in de universiteit van Leiden. De beste 292 leerlingen van heel Nederland werden uitgenodigd om naar de finale te gaan. Er deden leerlingen mee van groep 7 en 8, klas 1 en 2, klas 3 en 4 en klas 5 en 6. Je moest op de computer een aantal vragen maken binnen een bepaalde tijd. Er waren een paar makkelijke vragen, een paar gemiddelde vragen en een paar moeilijke vragen (door de jury ingeschat). De vragen gingen over logische puzzels.

Van onze school deden er een heleboel kinderen mee. Ik deed mee in klas 1 en 2. Uiteindelijk werd ik eerste met als enige een 100% score! De kinderen van onze school in klas 1 en 2 deden het ook uitstekend (Boet werd tweede, Yanniek werd vierde, Lucas en Ruben werden allebei gedeeld vijfde en Tobias werd achtste).

• Bever wiskunde.jpg
  • Wendy-Beverwedstrijd.jpg