28 nov. 2018

CKV fotografie

Afgelopen periode hebben we met de leerlingen CKV fotografie naast de reguliere lessen ook diverse activiteiten gedaan. Bijvoorbeeld een workshop Light Graffiti buiten in het donker in Eindhoven en een bezoek aan de expositie Robot Love in de prachtige context van de oude Campina melkfabriek aan de Kanaaldijk-Zuid. Hierbij hebben ze kunstwerken actief onderzocht via Art Based Learning. Je kan deze expositie trouwens nog bezoeken t/m 2 december, zie https://robotlove.nl/

Lees hieronder hoe Dylan uit 4V3 deze expositie ervaren heeft:

De kunstenaars willen met deze werken laten zien dat ook bij robots gevoel een rol kan spelen. Wat mij aanspreekt is het grote realisme niveau, de robot lijkt echt tot leven te komen. Ik vind dit interessant omdat dit maar weer eens duidelijk maakt hoe ver de techniek is. Robots zijn tegenwoordig bijna niet meer te onderscheiden van mensen in gedrag én uiterlijk. Ik denk dat de kunstenaars met deze werken proberen te vertellen dat robots niet zo ver van ons af staan als we denken. Robots zijn niet altijd de kille metalen figuren zoals we ze ons voorstellen, ze kunnen ook heel menselijk zijn.

​Voor mij was de expositie wat een ver-van-mijn-bed-show, en heel anders dan ik van tevoren had verwacht. Ik verwachte een expositie over innovatieve ideeën op het gebied van robots, mar het was echter compleet iets anders. Alhoewel de expositie niet meteen was wat ik ervan verwachte, heeft het me wel aan het denken gezet en heeft het mij een nieuwe inkijk geboden in de relatie tussen de mens en robots. Ik raad deze expositie dan ook zeker aan!

  • CKV.jpg
  • IMG_8069.JPG
  • CKV fotografie.jpg