04 apr. 2019

Debatwedstrijd op het Huygens Lyceum

15 scholen nemen deel aan debatwedstrijd op het Huygens Lyceum

Na toernooien in alle uithoeken van het land strijkt op 13 april het Benelux Debattoernooi neer in Eindhoven. Het Huygens Lyceum vormt het decor van dit toernooi. In deze spannende en vooral leerzame competitie gaan de debaters van maar liefst 15 scholen verbaal met elkaar de strijd aan door middel van prikkelende en soms absurde stellingen. Leerlingen proberen elkaar en de jury te overtuigen van hun plannen in de zorg of in de wereldpolitiek, maar soms ook van het invoeren van strijklessen in de brugklas. Het toernooi wordt extra mooi gemaakt door het feit dat er een grote verscheidenheid is aan deelnemers. Van brugklassers tot eindexamenleerlingen en van vmbo tot vwo.

Tijdens deze spannende competitie komt de Raad voor Openbaar Bestuur (ROB) langs om iets te vertellen over hun onderzoek naar de vraag of de leeftijd waarop je mag kiezen verlaagd zou moeten worden van 18 naar 16 jaar.

debatunie2.jpeg