27 nov. 2019

Klimaatstaking

Hittegolven (Nederland 40,7 graden), overstromingen (Venetië), orkanen (Japan), bosbranden (Amazone en Australië): allemaal dingen die we nu al merken van de klimaatverandering. Terwijl de politiek bezig is met de stikstofcrisis verandert er aan de uitstoot in ons land bitter weinig en dat zal grote gevolgen hebben voor iedereen. Daarom zetten wij ons, vanuit de HCCC (Huygens Council for Climate Change / klimaatclub), in voor het klimaat en laten wij op vrijdag 29 november onze stem horen tijdens de wereldwijde staking voor het klimaat. In Nederland worden stakingen in alle grote steden gehouden en wij gaan vrijdag naar de staking op en om het 18 septemberplein hier in Eindhoven.

Als jij je als leerling ook voor het klimaat wilt inzetten en mee wilt, kan je een mail sturen naar huygensklimaat@gmail.com. Je moet hiervoor wel toestemming hebben van een ouder en/of verzorger om een lesdag te missen, een korte motivatie in die mail zetten en de ochtend voor de staking een ‘presentatie’ bijwonen over waarom we het eigenlijk doen en wat er allemaal precies aan de hand is. Hiervoor verzamelen we vrijdag om 9:00 uur in de kleine aula, waar we ook nog spandoeken en borden kunnen maken. De staking zelf is van 13:00 tot 16:00. Daarna kan je op eigen gelegenheid naar huis (of samen met meneer van Lieshout richting school). We fietsen dus gezamenlijk vanuit school naar het 18 september plein. Er gaan ook drie docenten mee als begeleiding voor de onderbouwleerlingen: meneer van Lieshout, meneer van Leuken en mevrouw van Veen.

Daarnaast zullen er vanuit de HCCC verrijkingslessen worden verzorgd op de dinsdagmiddag (nadere info volgt). Verder hebben we het goede doel van de actiedag op 5 december ingebracht, praten we mee over de nieuwbouw op het gebied van duurzaamheid en staan en nog diverse andere plannen op stapel!

Heb je ook interesse om aan de HCCC deel te nemen, dan kan je dat aangeven tijdens de bijeenkomst ter voorbereiding van de staking of een mail sturen naar huygensklimaat@gmail.com.

• Klimaatactiedag.jpg
  • Poster klimaatactiedag.jpg