07 mei. 2018

High School Program MUN

Slavernij in Libië, ontbossing en de vervolging van christenen in Noord-Korea: allemaal onderwerpen die de fantastische Huygens delegatie hebben beziggehouden in Nijmegen tijdens de High School Program MUN. MUN, of Model United Nations, is een debatteerformat waarbij elke leerling een land vertegenwoordigt naar de Verenigde Naties, en daarbij met andere landen een diplomatieke oplossing tot wereldproblemen zoekt.

Bij het High School Program heeft een aantal 4-havo, 4-vwo en 5-vwo leerlingen een drietal trainingsdagen gevolgd, waarbij ze de basics van MUN hebben meegekregen van MUN-veteranen. Na drie dagen hard trainen ging een grote delegatie van 23 leerlingen naar Nijmegen om hun geleerde vaardigheden in de praktijk te brengen. 

En met succes! Tien van de leerlingen vielen in de prijzen met het winnen van de Outstanding Delegate Award. Dat was natuurlijk een prachtige afsluiting van een aantal zeer geslaagde trainingsdagen. Een aantal leerlingen heeft zelfs besloten om verder te gaan met MUN en hoopt naar Hamburg te gaan met een nieuwe Huygens delegatie voor een internationale MUN. 

Op naar MUNofHamburg2018!

De MUN-delegatie

  • High School Program MUN 1.jpg
  • High School Program MUN 2.jpg