24 jun. 2019

Update 'Leerlingen zetten zich in voor ALS'

Inmiddels is de opbrengst van de Vossenjacht bekend: de meiden hebben ruim 8000 euro opgehaald! Het Eindhovens Dagblad heeft er ook aandacht aan besteed. Klik hier om het artikel te lezen.

Voor het VERDER-project ‘ik maak het verschil’ zetten deze zes meiden zich in voor stichting ALS. Met dit project willen ze de wereld een stukje mooier maken. ALS is een spierziekte waarbij langzaam je spieren stoppen met werken. Mensen die de diagnose ALS hebben gekregen, hebben nog zo’n 3 tot 5 jaar te leven. Er is voor deze ziekte nog geen medicijn. Daarom hebben de meiden dit doel gekozen. Samen hebben ze een vossenjacht op basisschool de Heiacker in Veldhoven gehouden. Met deze actie willen ze zo veel mogelijk geld ophalen voor onderzoek naar de oorzaak van ALS, zodat er een medicijn voor gevonden kan worden. De opbrengst is pas bekend als alle kinderen het geld hebben ingeleverd. Over de vossenjacht die Emma, Jill, Daphne, Lotte, Bieke en Pien hebben georganiseerd, is ook artikel geschreven voor het Veldhovens Weekblad.

Ook hebben ze samen een gedenkboom geregeld, deze boom is voor alle mensen met ALS en voor alle mensen die iemand kennen met ALS, om deze mensen te steunen. De boom staat aan de Orpheuslaan, bij sportpark De Hondsheuvels in Eindhoven en het is nummer 6.4. De boom is gesponsord door www.gedenkbomen.nl.

De meiden zelf: 'wij zijn heel blij dat we dit samen kunnen doen, we hebben na dit project echt ons persoonlijke doel bereikt! Samen hebben wij heel hard gewerkt om zo veel mogelijk geld op te halen en om zo veel mogelijk mensen te informeren over ALS. We hebben natuurlijk ook een beetje hulp gehad, van basisschool de Heiacker en van Stichting gedenkbomen’.

• Opbrengst Vossenjacht.jpg
  • Schermafbeelding 2019-06-13 om 20.14.42.png