ouderraad

Doel Ouderraad
De ouderraad is een schakel tussen de ouders en de schoolleiding. Daarnaast dient de ouderraad als klankbord voor de schoolleiding om het functioneren van de school waar mogelijk te verbeteren.

De ouderraad gebruikt hiervoor verschillende instrumenten, waarover u meer informatie kunt vinden in ons reglement.

Werkwijze Ouderraad
De Ouderraad gebruikt verschillende instrumenten. Meer informatie vindt u in ons reglement. We werken mee aan activiteiten van school, zoals de open dag en de diploma-uitreiking. Samen met het decanaat organiseren we de jaarlijkse beroepenavond voor leerlingen van 3 en 4 havo en 4 en 5 vwo.

Meer weten?
Lid zijn van de ouderraad betekent betrokken zijn bij de school. Heeft u belangstelling om lid te worden? U kunt altijd vrijblijvend een vergadering bijwonen. U dient zich hiervoor vooraf aan te melden bij de ouderraad.

Vergaderingen 2023/2024
De vergaderingen staan gepland op maandagen van 20.00-21.30 uur op: 

29 januari 2024
18 maart 2023
27 mei 2024

Vragenlijst 'Onderwijs op afstand'
De ouderraad heeft in juni 2020 een enquête over de impact van het “Onderwijs op afstand” gehouden. Klik hier voor de uitgebreide resultaten.

Thema-avonden
Datum voor de thema-avond volgt nog.

Eerdere thema's door de Ouderraad georganiseerd:
- Pubers en Social Media
- Uit met ouders (preventie, voorlichting en advies jongeren en alcohol)
- Puberbrein
"Leven, leren en werken in Brainport"
"Stress bij pubers"
"Hoe overleef ik mijn puber"

Beroepenavond
Donderdag 16 mei 2024

Contact
ouderraad@huygenslyceum.nl


Hieronder stellen de leden van de ouderraad zich aan u voor:

Joep Roijers (voorzitter)
Sinds 2018 ben ik lid van de ouderraad (en sinds 2020 voorzitter). Ik kom uit de regio, heb vroeger als leerling in de medezeggenschapsraad van het voortgezet onderwijs gezeten (HAVO & VWO te Vught), heb Technische Natuurkunde gestudeerd aan de TU/e en woon samen met mijn vrouw, onze twee dochters en zoon in Veldhoven. Allebei mijn dochters zitten hier op school (HAVO 3, Brugklas Atheneum / HAVO) en mijn zoon zit nog op de basisschool. Momenteel ben ik groepsleider binnen de customer support organisatie van internationaal bedrijf en natuurlijk ook zeer betrokken bij de persoonlijke ontwikkeling van mijn kinderen en via de OR ook een beetje van hun vriendjes en vriendinnetjes. Het is gewoon leuk om een klankbord te zijn voor de school en hier en daar een beetje te helpen!!!

Bas Cornelissen (secretaris)
Vanaf schooljaar 2021-2022 studeren al onze 3 kinderen op het Huygens Lyceum in leerjaar 1, 2 en 4. Ik vind het schitterend om te zien hoe zij zich thuis voelen op de middelbare school en mee- veranderen in deze nieuwe fase. Ik herinner me mijn middelbareschooltijd als een schitterende periode. Tuurlijk heb ik veel geleerd, niet alleen kennis en vaardigheden van de theorie maar ook jezelf leren kennen, sociale omgang met vrienden en vriendinnetje en hoe je te gedragen in een groep. En dat in je pubertijd waar je zelf enorm aan het veranderen bent. Daarom is de omgeving waar dit plaatsvindt heel belangrijk. Ik hoop met deelname aan de ouderraad daar een steentje aan bij te dragen en alle kinderen zoveel mogelijk kans te geven op een succesvolle middelbareschooltijd.  

Ik zie de belangrijkste bijdrage van de ouderraad het sparren over de diverse onderwerpen en het aandragen van zaken welke mogelijk over het hoofd gezien worden. Ik ben zelf geboren en getogen Brabander, hou van gezelligheid en als programma manager werk ik aan de nieuwste technologieën voor de elektronenmicroscopie. 

Dianne van der Putte
Vanuit een wens betrokken te zijn bij de ontwikkeling van de kinderen en hun onderwijs heb ik mij dit jaar aangemeld voor de ouderraad. Schooljaar 20/21 is onze oudste dochter Juno gestart op het Huygens Lyceum. Een bijzonder schooljaar om te starten, met mondkapjes, 1,5 meter afstand en digitalisering. Gelukkig ook een schooljaar met vooralsnog fysieke lessen en met flexibele leerkrachten.
Wie ik ben? Mijn naam is Dianne Martin-van der Putte, moeder van 3 kinderen. Ik heb een eigen bedrijf, waarin ik met collega’s werk als consultant/trainer op het gebied van gedrag en inzetbaarheid. Mijn achtergrond als A&O psycholoog hoop ik in te zetten om bij te dragen aan de toekomstige ontwikkelingen van het Huygens Lyceum en ontvang graag input van ander ouders richting de toekomst. 

Muriëlle Verver
Ik ben moeder van twee dochters. Sinds schooljaar 2021-2022 zitten zij beiden op het Huygens Lyceum. Ik ben sinds eind 2021 lid van de ouderraad. Toen de kinderen nog op de basisschool zaten ben ik daar ook lange tijd lid geweest van de ouderraad. Daar heb ik ervaren dat het heel leuk en belangrijk is dat ouders betrokken zijn bij school: door als klankbord voor elkaar te fungeren, elkaar aan te vullen en samen activiteiten te organiseren, kunnen we samen voor een mooie schooltijd voor onze kinderen zorgen. Ik wil die mooie ervaringen nu gebruiken in de ouderraad van het Huygens Lyceum. Ik werk als R&D project leider bij een groot healthcare technologie bedrijf.

Elizabet Meerbeek
In schooljaar 2022-2023 is mijn oudste zoon gestart op het Huygens Lyceum. Daarnaast heb ik nog twee kinderen op de basisschool, waarvan er één naar alle waarschijnlijkheid komend schooljaar op het Huygens zal starten. Ik vind het leuk om betrokken te zijn bij hun ontwikkeling. Ik ben lerarenopleider bij Fontys in Tilburg en docent wiskunde op de democratische school DOE040 en vind het leuk om ook eens in een andere rol met onderwijs bezig te zijn. Ik hoop zo als klankbord een bescheiden steentje bij te kunnen dragen aan mooi onderwijs voor onze kinderen!

Puck Kremers
Sinds het begin van schooljaar 23/24 ben ik onderdeel van de ouderraad. Ik woon samen met mijn man en 2 kinderen in Veldhoven. Onze oudste is net begonnen in de Atheneum/Havo brugklas van het Huygens Lyceum de jongste zit nog op de basisschool. Ikzelf ben werkzaam in het MBO als docent en mentor wildlifemanagement. Denk hierbij aan het verzorgen van wilde dieren in hun natuurlijke omgeving en bijvoorbeeld dieren in de dierentuin of opvang. Als ouder vind ik het belangrijk om betrokken te zijn bij de school van mijn kinderen en om als klankbord te fungeren voor de school en de andere ouders. Ik hoop hierbij ook dat ik mijn ervaringen vanuit mijn werk mee kan nemen om bij te dragen aan alle positieve ontwikkelingen in het onderwijs binnen het Huygens Lyceum.

Diana Mäkel
Ik ben sinds 2023 lid van de ouderraad. Hiervoor was ik  ook deel van de schoolraad op de basisschool van mijn kinderen. In 2021 is mijn zoon gestart op het Huygens Lyceum, in 2022 mijn dochter en in 2024 zal mijn jongste dochter starten. Ik heb zelf Technische Natuurkunde aan de TU gestudeerd en werk nu veel met data om inzichten te bouwen voor gebruikers van analytische apparatuur. Ik zet me ook expliciet in voor diversiteit, zowel mannen en vrouwen, culturen als ook leeftijden en hoe je daar de beste resultaten mee krijgt. En dat is ook voor een school belangrijk. Dat iedereen andere ervaringen en talenten heeft en dat je van elkaar kan leren, juist als er verschillen zijn. Ik vind het fijn dat het Huygens Lyceum daar goed mee omgaat en ik wil daarin graag mijn kennis bijdragen.

  • Foto Joep Roijers.jpg
  • Foto Dianne van der Putte.jpg
  • Bas Cornelissen.jpg
  • Murielle Verver.jpg
  • ProfielfotoFontys (2).JPG
  • IMG-20231207-WA0000.jpg
  • Afbeelding1.jpg