Pluslessen

Zin in een extra uitdaging? Kom naar een Plusles!

Pluslessen zijn uitdagende en enerverende lessen voor groep 8 leerlingen met een ongedeeld vwo-advies. Dus lessen voor leerlingen die op zoek zijn naar meer uitdaging! Elke les heeft een eigen thema. Je kunt aan één les deelnemen. Om het risico op besmetting met COVID laag te houden, is gekozen voor kleine klassen met 16 leerlingen per les. De lessen zijn van 13.30 tot 16.00 uur.

De Pluslessen waren gepland op 2 februari 2022, maar zijn uitgesteld naar 23 februari.

Inschrijven voor de Pluslessen? KLIK HIER.

 

"Kunst en Kitsch” 
Heb jij er al eens over nagedacht hoe lang er eigenlijk al kunst bestaat? En weet jij precies wat kunst is? Als je erover gaat praten zul je er achter komen dat iedereen daar wel een eigen mening over heeft! Door kunst te bestuderen kun je veel te weten komen, want kunstwerken weerspiegelen de tijd waarin ze zijn ontstaan. Een bekende kunstenaar uit Nederland waarbij we dit goed kunnen zien is Rembrandt van Rijn. Je krijgt een mini-college én gaat natuurlijk ook zelf aan de slag. Misschien ontdek je zelfs wel een échte Rembrandt in jezelf.

"De kleuren van de Chemie”  
In de wetenschap leer je anders kijken naar de wereld om je heen. Die andere wereld kunnen wij met chemie ook heel veel meer kleur geven. In deze middag leren leerlingen hoe ze met scheikunde de wereld om zich heen kunnen kleuren in alle kleuren van de regenboog.

"En ze leefden nog lang en gelukkig?" 
De verhalen van de Romeinen waren bepaald geen sprookjes. Geen eind goed al goed. Tijdens de Plusles maken de leerlingen kennis met een aantal van deze mythes en verhalen. Bij elke mythe hoort weer een andere opdracht. De leerlingen gaan dus een hele middag actief aan de slag met Latijn.

  • Kunst en Kitsch.jpg
  • Chemie.jpg
  • Romeinen.jpg