Schoolbrede activiteiten

Ieder jaar organiseren we allerlei activiteiten, feesten en vieringen. Op deze pagina vind je een overzicht van de activiteiten die we gezamenlijk vieren, alle leerlingen en medewerkers van het Huygens Lyceum zijn welkom.

Kerstviering
Op de laatste vrijdag voor de kerstvakantie vindt jaarlijks de kerstviering plaats in “De schuilplaats”. Een viering die voor en door jullie en onze medewerkers tot stand komt. Elk jaar is er een thema dat duidelijk gemaakt wordt door prachtige teksten, inspirerende voordrachten en herkenbare liedjes. Vergeet vooral de schoolband en het docentenkoor niet!
Deze viering kan voor ieder wat anders betekenen. Voor de een is het een viering van de geboorte van Jezus of de komst van nieuwe hoop, voor de ander is het een viering om de kerstvakantie in te luiden of om in de kerststemming te komen. Wat de betekenis voor jou ook mag zijn, deze ochtend is de moeite waard erbij te zijn!

Paasviering
Op de vrijdag voor Pasen vindt in de aula de jaarlijkse paasviering plaats. Het paasverhaal is een bijzonder verhaal, we staan stil bij Jezus die uit zijn graf is opgestaan. Door middel van muziek, teksten en gebeden wordt er duidelijk gemaakt welk thema er gekozen is.

Muziekavond
Elk jaar rond de voorjaarsvakantie worden er in theater De Schalm de muziekavonden van het Huygens Lyceum gehouden. Dit zijn twee avonden, waarop jullie je talenten kunnen laten zien. Muzikale optredens, individueel of in een groep, dans, cabaret: van alles komt er voorbij! De avonden worden geopend en afgesloten door het schoolorkest met schoolband. In november/december worden er audities gehouden voor deze avonden. Ook die dagen zijn een feest om mee te maken: er is veel talent, soms heel verrassend en altijd inspirerend!

Zoveel mogelijk leerlingen werken mee aan deze avonden. De presentatie wordt door leerlingen verzorgd en achter de schermen werken leerlingen mee. Sommige leerlingen zijn vanaf het begin van het schooljaar bezig met de organisatie, PR en kaartverkoop.

Voor jou als leerling is het belangrijk om je e-mail goed in de gaten te houden en goed te bedenken wat voor jou een leuke ervaring kan zijn: deelnemen, meehelpen backstage, meehelpen in de organisatie of misschien kom je de muziekavond bezoeken (kaartverkoop in januari). Kortom: voor elk wat wils!

Theatergroep
Hou je van acteren? Is techniek echt jouw ding en vind je het leuk om daar op een creatieve manier mee bezig te zijn? Vind je het leuk om te organiseren? Heb je iets met het maken van filmpjes? Is vormgeven jouw passie? Misschien vind je het een uitdaging om andere leerlingen te regisseren? Dan is onze Huygens Theatergroep echt iets voor jou!

Bij de Huygens Theatergroep maakt een groep van zo’n 50 leerlingen elk jaar een voorstelling. Deze leerlingen zijn afkomstig uit alle jaarlagen vanaf klas 2. De voorstelling is iedere keer compleet anders én steeds erg de moeite waard. Leerlingen zijn actief op het gebied van spel, muziek, regie, dans, decor, kleding, schmink, film, pr, techniek of productie.

Je hoeft niet alles al te kunnen: de theatergroep is een werkplaats waar je je talent kunt ontdekken en ontwikkelen. Daarbij word je gecoacht door professionals.

Elk jaar opnieuw is het een feest: het avontuur beleven van samen theater maken. Doe je mee?

Orion Music Awards
Deze jaarlijkse muzikale talentenjacht tussen Orion-scholen wordt in het Parktheater Eindhoven gehouden. Kijken is leuk, meedoen waarschijnlijk leuker en zeker spannender! Voor meer informatie en inschrijven, kun je kijken op de website http://www.orionmusicawards.nl.

Huygens-barbecue
Tegen het einde van het schooljaar vindt de Huygens-barbecue plaats. Dit gezellige etentje is speciaal voor leerlingen die zich bijzonder hebben ingezet voor onze school.

Activiteitenweken
Twee keer per schooljaar organiseert onze school een activiteitenweek. De eerste week valt in oktober, de tweede week valt in maart. In de eerste activiteitenweek vinden, waar mogelijk, nog lessen plaats naast de activiteiten. In de tweede activiteitenweek zijn er alleen activiteiten. Voorafgaand aan de activiteitenweken wordt het rooster via de mail naar de leerlingen gestuurd.

Onderbouwfeest
In een schooljaar zijn er twee feesten speciaal voor de onderbouwleerlingen. Beide feesten worden op school gehouden.

Bovenbouwfeest
De bovenbouwleerlingen hebben één keer per jaar een schoolfeest. Dit feest vindt plaats buiten de school.