alumnivereniging

Welkom bij Alumnivereniging Constantijn! Wij staan voor dé plek waar oud-leerlingen van het Huygens Lyceum (voorheen: Christiaan Huygens College Rachmaninowlaan) zich kunnen verenigen. Opgericht in 2010 onder leiding van de inmiddels gepensioneerde Jan Derks zijn wij in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een groot netwerk. Dit netwerk bestaat uit oud-leerlingen op allerlei opleidingen en inmiddels ook in diverse beroepsgroepen.

Wie zijn wij?
Momenteel bestaat het bestuur uit Sjoerd Vrijburg (voorzitter), Wieger Punter (secretaris), Bas Geertman (penningmeester) en Dinette Middelaar (communicatie). Vanuit het Huygens Lyceum worden we gesteund door Marloes Wittenberg (decaan en docente Engels).

Je kunt ons mailen.
We zijn ook op Facebook te vinden.
Ook hebben we onze eigen website.

Wat doet de alumnivereniging?
Wij onderhouden ons uitgebreide netwerk en zorgen er bijvoorbeeld voor dat leerlingen van het Huygens mee kunnen lopen met een oud-leerling op een opleiding die hen interessant lijkt. Verder zorgen wij er via de website en Facebook-pagina voor dat de alumni op de hoogte worden gehouden van het Huygensnieuws en plaatsen wij regelmatig verhalen van oud-leerlingen, docenten of studenten met een speciale boodschap. Daarnaast organiseren wij een jaarlijkse borrel (aansluitend aan de Huygensbarbecue), waar oud-leerlingen en docenten elkaar weer kunnen ontmoeten. Vorig jaar mochten we ons lustrum vieren met een gala op het Huygens! Tevens organiseren wij de examentrainingen op het Huygens en nog vele andere activiteiten voor zowel alumni als scholieren.

En verder?
Alumnivereniging Constantijn richt zich nu op het uitbreiden van de activiteiten voor zowel alumni als de leerlingen van het Huygens Lyceum. Zo staat uiteraard de borrel aan het eind van het schooljaar op de planning en zijn we van plan om voorafgaand aan deze borrel een gastcollege voor alumni door een van de docenten van het Huygens te verzorgen. Daarnaast ziet de alumnivereniging het als hun taak om bij te dragen aan het voorbereiden van de huidige leerlingen van het Huygens Lyceum op hun opleiding en studententijd. Daarvoor worden op dit moment activiteiten bedacht en georganiseerd.

Huygensbarbecue
Bier/fris/wijn: gratis. Vlees van de barbecue: voor niets. Entree: kosteloos. We kunnen ons voorstellen dat u, als alumnus, nu van uw stoel schiet en direct de AH basic hamlapjes en stokbroodje kruidenboter uit de bonus van vorige week terug de vriezer in werpt, direct uw studentikoze vereniging afzegt voor vanavond en van uw door de overheid gesponsorde reisproduct gebruik maakt om een enkeltje Rachmaninowlaan te ondernemen vanuit welke studentenstad dan ook. Echter dient u nog even geduld te hebben en onze datumlijst in de gaten te houden aangezien dit mooie evenement maar één keer per jaar plaatsvindt.

De studentenutopie die de gratis Huygensbarbecue heet, vindt al jaren gretig aftrek onder alumni van het Christiaan Huygens College/Huygens Lyceum. De barbecue vindt altijd plaats op de Rachmaninowlaan en meestal aan het einde van het studiejaar. Deze volledige kosteloze bijeenkomst is de ideale kans om bij te praten met je oude vrienden en die favoriete leraren die je stiekem best mist nu je de droge monotone droge materie spuwende stem van je verwarde professor of hogeschool docent gewend bent.

!cid_image001_png@01D2562B.png