alumnivereniging

Welkom bij Alumnivereniging Constantijn! Wij staan voor dé plek waar oud-leerlingen van het Huygens Lyceum (voorheen: Christiaan Huygens College Rachmaninowlaan) zich kunnen verenigen. Opgericht in 2010, onder leiding van de inmiddels gepensioneerde Jan Derks, zijn wij in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een groot netwerk. Dit netwerk bestaat uit oud-leerlingen op allerlei opleidingen en inmiddels ook in diverse beroepsgroepen.

Wat doet de Alumnivereniging?
Wij onderhouden ons uitgebreide netwerk en zorgen er bijvoorbeeld voor dat leerlingen van het Huygens kunnen meelopen met een oud-leerling op een opleiding die hen interessant lijkt. Verder zorgen wij er via de website en Facebook-pagina voor dat de alumni op de hoogte worden gehouden van het Huygensnieuws en plaatsen wij verhalen van oud-leerlingen, docenten of studenten met een speciale boodschap. Daarnaast organiseren wij een jaarlijkse borrel (aansluitend aan de Huygensbarbecue), waar oud-leerlingen en docenten elkaar weer kunnen ontmoeten. Tevens organiseren wij de examentrainingen op het Huygens en nog vele andere activiteiten voor zowel alumni als scholieren.

 

Alumnivereniging Constantijn richt zich nu op het uitbreiden van de activiteiten voor zowel alumni als de leerlingen van het Huygens Lyceum. Zo staat uiteraard de borrel aan het eind van het schooljaar op de planning en zijn we van plan om voorafgaand aan deze borrel een gastcollege voor alumni door een van de docenten van het Huygens te verzorgen. Daarnaast ziet de Alumnivereniging het als hun taak om bij te dragen aan het voorbereiden van de huidige leerlingen van het Huygens Lyceum op hun opleiding en studententijd. Daarvoor worden op dit moment activiteiten bedacht en georganiseerd. 

Contact
Je kunt met ons contact opnemen via de website.
We zijn ook te vinden op Facebook!

Alumi Constantijn.jpg