Leerlingenraad

De leerlingenraad spreekt namens jullie, de leerlingen van het Huygens Lyceum. Loop je tegen een probleem aan binnen de school? Dan kun je dit via de leerlingenraad aankaarten bij de directie.

De afgelopen tijd hebben we al veel bereikt. Zo hebben wij ervoor gezorgd dat er geen huiswerk meer mag worden opgegeven in de week voor de toetsweek, regelden wij dat er luchtverfrissers hangen op de toiletten. Er is dankzij ons een afsprakenlijst bij het decanaat gerealiseerd, zijn er studeerweken ingevoerd, is er een klok in de leerlingenruimte, is de mediatheek open in de grote pauze, zijn er ICT-lessen voor docenten en zijn er werkplekken op de tussenverdiepingen gemaakt. We willen graag nog meer bereiken, dus laat van je horen!

De leerlingenraad is dóór leerlingen, vóór leerlingen. Vijf keer per jaar wordt er vergaderd. Tijdens de vergaderingen bespreken we zaken die door jullie zijn ingebracht. We proberen ook leuke, spontane activiteiten te organiseren. Denk hierbij aan het leerlingenraaduitje, de rozenactie, een sponsoring of de klokkencheck.

Contact
Voor vragen, problemen en nieuwe punten kunnen jullie gerust naar ons toe komen. Spreek ons aan op school, stuur een e-mail of volg ons op Instagram (huygenslyceumllr). De leerlingenraad heeft ook een postvakje in de docentenkamer, hier kun je jij ideeën achterlaten.

Samenstelling leerlingenraad

jaarlaag 1
Elise van den Hurk, Femke van der Stoep, Dina Toub, Wibe Blokland, Nina Feller en Alessandro Reniers.

jaarlaag 2
Jelmer Beekelaar, Emiel Borghs, Mart Boshouwers, Dylan van den Bosch, Juliette van Langen en Emma van Wijngaarden.

jaarlaag 3
Vivian Zondag en Maaike Tierie.

jaarlaag 4
Luka Brian, Dana Hermann, Hidde van Luenen en Lars van Maris.

jaarlaag 5
Puck Abbing, Medya Alan, Britt van Bergen, Natasha van den Berg, Rukiye Celik, Manar Daoud, Dewi Ehrlich, Anaïs de Graaf, Luuk van der Kerk, Jun Jun Liang, Rob Nijhof  en Merlijn van Wijngaarden.

jaarlaag 6
Joris Maring en Sabrina Specht-Gryp.

• Merlijn van Wijngaarden (voorzitter)
  • Puck Abbing (vice-voorzitter)
  • Jun Jun Liang (notulist)
  • Dana Herrmann, Luka Brian, Luuk van der Kerk, Hidde van Luenen en Natasha van den Berg (algemeen bestuursleden)