09 feb. 2023

Zeer geslaagde eerste ronde van de wiskunde olympiade

Drie leerlingen van het Huygens hadden alle opgaven foutloos opgelost: Yanniek Nitescu (5V), Wendy Huang en Tobias Lefeber (beiden 4V) flikten dit kunstje. Iets dat slechts 9 van de (ongeveer) 6500 deelnemers lukte. De scores van deze topleerlingen opgeteld bij de scores van Katja Nikitchenko (5V), David Sierra Chinchilla en Stijn Bertholet (beiden 3G) leverde een totaal score van 190 punten. Hiermee eindigde onze school ruim voor het Lorentz Casimir Lyceum, dat tweede werd, en het Willem Lodewijk Gymnasium (uit Groningen), dat de 3e prijs in de wacht sleepte. Er deden meer dan 300 scholen uit het hele land mee. 

 

In het totaal zijn 21 van onze leerlingen door naar de tweede ronde. Naast de eerder genoemde zes leerlingen zijn dit Maks Burchard, Ruben Jochemsen, Bram van Campen, Eline Dekkers, David Fisekovic, Milco Matla, Hejran Zazay, Emmie Zwolsman, Stephan Baselmans, Lucas Linssen, Daniel Angyal, Joey Chau, Jelte van der Hoeven, Sreyas Nair en Bianca Jalbá. 

Dat na de wedstrijd een aantal leerlingen ook nog bleef hangen voor een nabespreking, toont het enthousiasme van onze geweldige leerlingen! Op naar de tweede ronde die op vrijdag 10 maart gehouden gaat worden! 

math.png